1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut a výrobky z nich.

2. Kôrovce a výrobky z nich.

3. Vajcia a výrobky z nich.

4. Ryby a výrobky z nich.

5. Arašidy a výrobky z nich.

6. Sójové zrná a výrobky z nich.

7. Mlieko a výrobky z neho.

8. Orechy, ktorými sú mandľe, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, peknanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich.

9. Zeler a výrobky z neho.

10. Horčica a výrobky z nej.

11. Sezamové semená a výrobky z nich.

12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciach vyšších ako 10mg/kg alebo10mg/l vyjadrené ako SO2

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.

14. Mäkkýše a výrobky z nich.

Podľa výnosu platného od 1.2.2008 vydaného ministerstvom zdravotníctva a ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky